Uusi vuosi, uudet kujeet

MAHTAVAA ALKANUTTA VUOTTA KAIKILLE!


Ihana vuoden viimeinen päivä takana, ja pieni katsaus näin alkuun meidän uuden vuoden bileisiin, jotka oli siis todella villit. Saatiin miehen sisko, joka on viimeisillään raskaana, miehensä kanssa kylään, joten voinette kuvitella kuinka villit bailut järjestettiin! Vieraat saapuivat meille klo 15:00 sovitusti syömään. Kokkailtiin ruoaksi nachovuokaa, jonka kaverina tarjoiltiin guacamolea ja raikasta salaattia (jääsalaattia, kurkkua, tomaattia ja paprikaa).


Nachovuoka


nachoja 
maustamatonta kanaa
paprika
sipuli
maustamaton tuorejuusto
salsa (tulinen)
juustoraastetta

Vuoraa astia nachoilla, heitä päälle paistetut ja mielen mukaan maustetut kanat.
Pilko sipuli ja paprika ja heittele palaset kanojen päälle. 
Sotke tuorejuusto ja salsa astiassa ja lusikoi seos kanojen ja muiden joukkoon.
Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista 200 asteessa noin 20min

Guacamole

4 avocadoa
1 sipuli
1 rkl oliivioljyä
valkosipulijauhetta
mustapippuria
suolaa

Pilko ja sotke kaikki sekaisin, mausta mielen mukaan.

Jälkiruoaksi tein  mustikka britakakkua, joka oli muuten elämäni ensimmäin britakakku, mutta ei todellakaan viimeinen! Niin helppo ja sairaan hyvää!


Britakakku

Pohja:

125g voita
1dl sokeria
3 keltuaista 
1 1/2 dl vehnöjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi
Sekoita kuivat aineet keskenään, kaada seos vaahtoon ja lisää maito.

Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele paperi, levitä seos voidellulle leivinpaperille. 

Pinnalle:

3 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
mantelilastuja

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi kiiltäväksi massaksi. Levitä seos pohjan päälle varovasti, ettet sotke taikinoita yhteen. Levittele päälle mantelilastut.

Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla 20-30min, kunnes marenki on hieman vaaleanruskea.

Anna jäähtyä kunnolla. 

Täyte:
2dl kuohukermaa
1prk rahkaa
100g vaniljaturejuustoa
5dl mustikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sotke joukkoon muut ainekset. 

Jaa pohja kahteen osaan, eli leikkaa keskeltä kahtia, (ei siis kuten normaali täytekakku, vaan ihan vain puoliksi keskeltä peltiä). Nosta toinen puoli tarjoiluastialle esim isoa veistä apuna käyttäen, täytä ja nosta toinen puoli päälle. 
Valmis, ja eiku herkuttelemaan!



Kun mahat oli täytetty, otettiin hetki ihan vain rennosti höpisten, pelaillen ja leikkien. Hyvissä ajoin käytiin ampumassa myös muutamat raketit ja illalla syötiin vielä perinteisesti nakit kera perunasalaatin, herkuteltiin vielä hieman suklailla ja ihasteltiin ikkunoista naapureiden ilotulitteita. 23:00 maissa vieraat lähtivät ajelemaan kotiin ja me jäätiin vielä hetkeksi kurkkimaan ikkunoista. Kun vuosi vaihtui painettiin päät tyynyyt ja alettiin hyvmyssä suin nukkumaan. Parempaa lopetusta en olisi voinut vuodelle toivoa, täällä me oltiin omassa kodissa onnellisena koko meidän pieni perhe. 

Näin siis vaihtui meidän vuosi, ja tämä uusi on otettu vastaan oikein hyvillä mielin. Tästä vuodesta uskallan todella sanoa, että edessä on myös uudet kujeet. Rehellisesti hieman jännittää hypätä tulevaan, toisaalta olen innoissani, mutta yhtä aikaa hieman peloissani. Takana on työn täyteinen syksy ja työkuviot ovat alkaneet rullaamaan täällä Oulussa paremmin kuin hyvin, joten äitiysloma joka tulee tarpeeseen pienen pysähdyksen vuoksi on yhtä aikaa hieman pelottava, miten käy töiden ja löytävätkö oppilaat tunneille kun palailen töihin. Toisaalta haluan ajatella, etten voi moista murehtia nyt ja aionkin antaa itseni täysin perheelle. Muutamat työkuviot pitävät minua otteessaan kevään ja siitä olen ihan onnellinen, olkoon ne harrastus jossa voin päästää irti muusta ja toteuttaa itseäni muuna kuin äitinä.

Mutta tiedättekö, jo nyt, kun lomaa on kestänyt vain pienen hetken, josta suuri osa on mennyt sängyn pohjalla sairastaen, minusta on tuntunut pahalta kun olen tajunnut kuinka vähän olen pystynyt itsestäni antamaan pojille kuluneen syksyn aikana, nyt siihen on tullut muutos ja mä nautin - nautin olla äiti ihan täysillä. Turha on murehtia menneitä ja en todellakaan vaihtaisi päivääkään pois, rakastan edelleen mun työtäni ja kiitollinen olen että juuri sitä työtä saan tehdä, että se on osa minua ja pysyy osana minua. Mutta tämän vuoden aion olla Äiti isolla Ä:llä! Ja pian saan vielä olla kolmen pojan äiti - maailman siisteintä!

Nyt edessä on vielä viikko lomaa myös koululaisen kanssa ja sitten meidän pitäisi vielä jaksaa muutama viikko odotella tulevaa pikkuveljeä. Aika menee melko nopeaa varmasti ja yritänkin tsemppailla ja kirjoitella tänne enemmän raskauskuulumisia, vauvahankintoja ja muita, ennen kuin kainalossa tuhisee pieni ja jaloissa häärää yksi innokas taapero. Blogia en aio jättää, tuntuu että vasta alan päästä vauhtiin tämän kanssa, mutta sisustuspainotteisesta blogista en tiedä, kun elämä täyttyy kakkavaipoista, valvotuista öistä, ensihymyistä, haleista, vaunulenkeistä ja muusta mitä nyt vauva-arki pitää sisällään, ehkä haluan jakaa sitä arkea enemmän myös tänne. Mutta, ei hätiä, kotona olo kyllä varmasti herättää myös erilaisia sisustuskuumeiluja ja saa nähdä mitä kotonakin tapahtuu, eli sisustus ei todellakaan jää kokonaan pois!

Tämä vuosi on tosiaan aloitettu rennosti kotona, väsymys ja etova olo ovat palanneet tähän loppuraskauteen muistuttelemaan itsestään, ja joululoma meni käytännössä flunssan kourissa kokonaan. Joku outo päänsärky säikäytteli myös, mutta se on onneksi jäänyt nyt pois ja uskallan taas nauttia tästä ihanasta loppuraskaudesta, kun koko ajan vessattaa, maha on valtava, yöllä herää sata kertaa ja mitkään vaatteet ei tunnu hyvältä... jep! Kyllä mä oikeasti nautin, kun vain joku antais mun energiat takaisin niin voisin olla kovinkin ahkera nämä viimeiset viikot! Iltasin saatan istua sohvalla toista tuntia ja ihastella möyryävää mahaa, se on vaan aina yhtä jännää ja sitä tunnetta tulen varmasti ikävöimään vielä monen monta kertaa<3






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauvan sänky

String system muutti olohuoneeseen

Vauvan hoitotaso (näin alkuun)