Suolaista piirakkaa arjen herkuksi

Pikaiset moikat perjantaifiiliksellä! Ensimmäinen viikko arkea (tai no, puolikas) alkaa olla takana ja viikonloppu häämöttä edessä. Aamut on venyny liian pitkiksi ja joka aamu ollaan juostu bussiin viime hetkellä, eskarilainen aamupalaa mussuttaen. Kuitenkin joka aamu ollaan ehditty ja ensi viikko on varmasti heräämisien kannalta jo paljon helpompi. Huomenna ja sunnuntaina voi taas vähän venyttää aamuja...

Tekasin eilen ruuaksi ja välipalaksi suolaisen piirakan ja siitä tuli niin hyvää, että ajattelin tämän helpon herkun vinkata tännekin. Teen aika usein suolaisia piiraita ja ilman siis mitään tiettyä ohjetta vaan heittelen millon mitäkin joukkoon. Eilinen piirakka piti sisällään naudanpaistia (siis, sitä mitä laitetaan leivälle), paprikaa, raejuustoa, sipulia, persiljaa ja juustoraastetta. Pohjalle sivelin hieman salsaa antamaan makua ja viimeisenä heitin päälle purkin ruokakermaa tuomaan kuohkeutta. Pohjan nappasin tällä kertaa valmiina pakastealtaasta. Maailman helpoin siis tehdä kun mitään ei tarvitse erikseen kypsytellä. Uuni lämpenemään, piirakka pohja vuokaan ja täytteet siihen sillä välin kun uuni lämpenee. 200-asteisessa uunissa 30-35min ja piirakka on valmis tarjottavaksi. Jos malttaa hetken antaa vetäytyä ja jäähtyä on piirakka mielestäni vielä parempaa, eikä ylijäänytkään huonone vaikka sitä mikrossa myöhemmin lämmittäisikin. Kylkeen nappasin vihersalaattia ja tää meni mainiosti lounaana itselle ja välipalana muille.



Nyt pikku-ukkeli unille ja  tuntien suunnitteluun, kohta onkin jo aika juosta (tai oikeastaan tarpoa hangessa) hakemaan eskarilainen ja sit onkin aika lähteä töihin... Mukavaa perjantaita kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauvan sänky

String system muutti olohuoneeseen

Vauvan hoitotaso (näin alkuun)